Renesansni festival

Renesansni festival

1 dan autobusom 24.08 do 24.08.2024 Polazak iz Zaboka i Zagreba

Zabok 8:30 – Stari autobusni kolodvor

Zagreb 9:00

Cijena po osobi: 22,00 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 22,00 €

Svi termini putovanja:

Program Izleta

Polazak je u 8:30 sati s polazišta. Ugodna vožnja prema Koprivnici u pratnji voditelja putovanja.

Po dolasku u Koprivnicu¸, oko 10:30 sati, slijedi šetnja do centra grada.

Na glavnom gradskom trgu se već okuplja svečana povorka, raznih skupina kao viteške, obrtničke i muzičke skupine iz gotovo deset europskih zemalja.

S glavnog gradskog trga povorka ide prema bedemima. Na bedemima će se svečano dodijeliti Povelja slobodnog kraljevskog grada građanima Koprivnice.

Cijelo područje bedema Koprivnice prekriveno je srednjovjekovnim šatorima, logorima, opsadnim spravama, kulama gdje vrvi srednjovjekovni živalj, mušketiri i haramije, vitezovi, srednjovjekovni obrtnici, kuhari, krčmari, dame, kmetovi, zabavljači, gutači vatre…  prizor zaista djeluje impresivno.

Tema ovogodišnjeg Renesansnog festivala je „Lakrdijaštvo“.

Manifestacija je najveći spektakl „živih slika“ iz prošlosti u ovom dijelu Europe. Uprizoruje se svakodnevica srednjovjekovnog života, viteštva, opsada, glazbe, plesa, lakrdijaštva… ali i kulinarstva.

Posjetitelji mogu kušati srednjevjekovna jela koja će se pripremati na licu mjesta po izvornim receptima s kraja srednjeg vijeka. Pored mesnih jela od kopuna, vepra, divljači, naći će se i delicije od koprive.

Slobodno vrijeme za razgled tabora i uživanje u mnogobrojnim priredbama i delicijama također možete iskoristiti za posjet župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog gdje se nalazi i Franjevački samostan te šetnju Zrinjskim trgom gdje se nalazi predivan gradski park s muzičkim paviljonom.

U 16:15 sati je konjički viteški turnir (Viteška skupina Hector iz Slovačke)

Polazak kući je u večernjim satima a dolazak na polazište je oko 20:30 sati.

Cijena uključuje:
prijevoz turističkim autobusom pratnju voditelja putovanja tijekom cijelog putovanja razgledavanje prema programu troškovi organizacije putovanja i realizacije
Cijena ne uključuje:
ulaznice za muzeje, znamenitosti, izložbe, događanja i drugo, koje nisu izrijekom navedene u pasosu "Cijena uključuje" fakultativne sadržaje troškove osobnih narudžbi paket putnog osiguranja

Napomene

NAPOMENA:
-Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti agencije osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
-Preporučamo uplatu putnog osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
-Završno pismo dostavljamo Vam mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije kao točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. )
-Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika, najkasnije 4 dana prije početka paket aranžmana agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
Organizator putovanja osigurao je policu osiguranja od odgovornosti organizatora paket-aranžman broj: 804321776 kod EUROHERC osiguranje d.d. Zagreb. Isto tako organizator putovanja osigurao je policu osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman broj: 804321778 kod EUROHERC osiguranje d.d. Zagreb
DODATNE INFORMACIJE:
-Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću I osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
-Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera u svrhu efikasnije i ugodnije realizacije putovanja.
-Za državljane RH za putovanje u Mađarsku potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
-Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata. Nudimo mogućnost izbora najboljih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije putovanja. Rezervacija najboljih sjedala je na upit. Raspoloživost odabranih sjedala je podložna provjeri prilikom rezervacije.
●sjedala 3 i 4 u prvom redu s panoramskim pogledom, doplata po sjedalu 16 EUR
●sjedala 5,6,7,8 u drugom redu, doplata po osobi 10 EUR
●sjedala iza drugih vrata, doplata po osobi 10 EUR
●bilo koje drugo odabrano sjedalo po izboru, na upit 7 EUR
●prazno sjedalo 20 EUR
OBAVEZNA DOPLATA I POPUSTI: Popust za djecu do 12 godina: 5 €
FAKULTATIVNA PONUDA:
Fakultativnu ponudu kao ulaznice, večere i slično plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako u programu putovanja nije navedeno plaćanje prije puta. Fakultativne sadržaje koje želite, prijavljuju se u agenciji prilikom rezervacije.
UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti predujam u iznosu minimalno 40% ukupnog iznosa cijene, a ostatak se plaća najkasnije 14 dana prije početka putovanja.
Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Ljubazno Vas molimo da nam pošaljete kopiju uplate na mail ili ako Vam je to nezgodno, da nas barem o uplati obavijestite mailom. Tako da Vašu uplatu možemo brže evidentirati i poslati Vam Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!
Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio ponude i nalaze se na slijedećoj poveznici: Opći uvjeti poslovanja.