Szigetvar -Pečuh

Szigetvar -Pečuh

Svi termini putovanja:

Program Izleta

Polazak je u 6:00 sati u jutro s polazišta.

Vožnja turističkim autobusom, u pratnji voditelja putovanja prema Mađarskoj i Szigetvaru, uz usputno zaustavljanje radi odmora. Po dolasku u Szigetvar najprije slijedi posjet povijesnoj utvrdi koju je branio Petar Zrinjski, a kojeg i Mađari smatraju svojim nacionalnim herojem.  (uz doplatu )

Zajednička šetnja do obližnjeg povijesnog centra grada i trga Zrinjski: crkva sv. Roka odnosno Ali Pašina đamija, fontana i kip sv. Roka, Vigadó…  Slobodno vrijeme.

Odlazak do Parka tursko-mađarsko prijateljstva. Razgled parka, a vjeruje se da je na ovom mjestu pokopano Sultan Sulejmanovo srce.

Polazak prema Pečuhu, petom po veličini gradu u Mađarskoj. Zajednička šetnja povijesnom jezgrom grada:  srednjovjekovno sveučilište -katedrala sv. Petra i Pavla koja svoje korijene vuče iz rimskog razdoblja -utvrda Barbakan (biskupska tvrđava) -starokršćansko groblje iz 4. stoljeća –centralni trg Szecheny– Gazi Kasim-pašina džamija – Košutov trg, ulica Kiraly i Nacionalno kazalište u Pečuhu.

Slobodno vrijeme za ručak, kupnju suvenira i samostalno istraživanje i uživanje u ovom predivnom panonskom gradu.

Predlažemo posjet muzeju svjetski poznatog porculana Zsolnay, Zsolnay muzej keramije, koji se nalazi u samom centru ili kulturnoj četvrti Zsolnay koja je od centra udaljen 1,6 km oko 15 minuta šetnje.

Slijedi polazak kući a dolazak na polazište je u večernjim satima.

Cijena uključuje:
prijevoz turističkim autobusom pratnju voditelja putovanja tijekom cijelog putovanja razgledavanje prema programu priprema programa i realizacija
Cijena ne uključuje:
ulaznice za muzeje, znamenitosti, izložbe, događanja i drugo, koje nisu izrijekom navedene u pasosu fakultativne sadržaje troškove osobnih narudžbi paket putnog osiguranja što preporučamo

Napomene

Informativne cijene ulaznica:
NAPOMENA:
-Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti agencije osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
-Preporučamo uplatu putnog osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
-Završno pismo dostavljamo Vam mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije kao točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. )
-Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika, najkasnije 4 dana prije početka paket aranžmana agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
Organizator putovanja osigurao je policu osiguranja od odgovornosti organizatora paket-aranžman broj: 804321776 kod EUROHERC osiguranje d.d. Zagreb. Isto tako organizator putovanja osigurao je policu osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman broj: 804321778 kod EUROHERC osiguranje d.d. Zagreb
DODATNE INFORMACIJE:
-Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću I osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
-Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera u svrhu efikasnije i ugodnije realizacije putovanja.
-Za državljane RH za putovanje u Mađarsku potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
-Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata. Nudimo mogućnost izbora najboljih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije putovanja. Rezervacija najboljih sjedala je na upit. Raspoloživost odabranih sjedala je podložna provjeri prilikom rezervacije.
●sjedala 3 i 4 u prvom redu s panoramskim pogledom, doplata po sjedalu 16 EUR
●sjedala 5,6,7,8 u drugom redu, doplata po osobi 10 EUR
●sjedala iza drugih vrata, doplata po osobi 10 EUR
●bilo koje drugo odabrano sjedalo po izboru, na upit 7 EUR
●prazno sjedalo 20 EUR
OBAVEZNA DOPLATA I POPUSTI:
Doplata za utvrdu u Szigetvaru: 1450 HUF =3,76 EUR
djeca, studenti umirovljenici: 1250 HUF = 3,24 EUR
Popust za djecu do 10 godina: 20%
Molimo putnike da iznos za obaveznu doplatu pripreme prije početka putovanja u valuti zemlje u koju se plača ulaznica.
FAKULTATIVNA PONUDA:
Fakultativnu ponudu kao ulaznice, večere i slično plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako u programu putovanja nije navedeno plaćanje prije puta. Fakultativne sadržaje koje želite, prijavljuju se u agenciji prilikom rezervacije.
UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti predujam u iznosu minimalno 40% ukupnog iznosa cijene, a ostatak se plaća najkasnije 14 dana prije početka putovanja.
Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Ljubazno Vas molimo da nam pošaljete kopiju uplate na mail ili ako Vam je to nezgodno, da nas barem o uplati obavijestite mailom. Tako da Vašu uplatu možemo brže evidentirati i poslati Vam Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!
Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio ponude i nalaze se na slijedećoj poveznici: Opći uvjeti poslovanja.